Helppo jauhelihakastike

Helppo jauhelihakastike

Kauppalista

  • 900 g Rönkä Naudan jauheliha 10%
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2-3 tl suolaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl täysmaitoa
  • Öljyä paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Helppo jauhelihakastike

Helppo jauhelihakastike valmistuu perusaineksista, joita kaapeista useimmiten jo löytyy. Muutoinkin on järkevää pitää hätävarana ainakin perusmausteita, muutama tölkki tomaattimurskaa, sipulia sekä porkkanoita. Porkkanat ja sipulit kestävät pitkään ja niillä teet monesta ruoasta maukkaampaa ja runsaampaa, joten niiden paikka keittiöstä kyllä löytyy.

Pieni loraus täysmaitoa tekee jauhelihakastikkeesta vieläkin täyteläisemmän, sillä se taittaa tomaattimurskan hapokkuutta sopivasti. Tämä ei ole mikään uusi niksi, vaan käytössä myös ihan aidoilla italialaiskokeilla, jotka suosivat rasvaista maitoa tai jopa kermaa. Myös ruokakerma käy maidon sijasta.

Jos haluat säästää aikaa arjen kiireissä, voit huoletta silputa sipulit ja raastaa porkkanat jo edellisenä päivänä ja laittaa ne jääkaappiin kannellisessa astiassa. Näin aikaa vievin vaihe on hoidettu etukäteen ja ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa!

Valmistusohje:

Kuumenna suuri paistokasari tai paksupohjainen kattila korkealle keskilämmölle ja ruskista naudan jauheliha öljyssä.

Raasta porkkanat ja silppua sipulit, sekä lisää ne jauhelihan joukkoon kun naudan jauheliha on ehtinyt ruskistua. Pienennä samalla lämpötilaa hieman ja jatka kuullottamista, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä. Lisää mausteet, tomaattimurska, tomaattipyre ja lihaliemikuutio, ja jatka kuumentamista, kunnes kastike kuplii. Kaada tässä vaiheessa desilitra täysmaitoa kastikkeen joukkoon, kuumenna taas kuplivaksi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa.

Keitä tässä vaiheessa pasta ohjeen mukaan ja hauduta kastiketta kunnes pasta on kypsää. Jos haluat kastikkeesta paksumpaa, keitä sitä kokoon ilman kantta niin, että kastike kuplii kunnolla. Muista kuitenkin sekoitella tasaisin väliajoin jotta kastike ei pala pohjaan!

Annosten päälle vielä perinteiset parmesaanit tai mozzarellaraaste, etkä muuta kaipaa!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)