Tähteä viidestä
(0 arviota)
Jos pidät täytetyistä paprikoista (joiden resepti löytyy myös sivuiltamme), mutta et millään jaksaisi tai ehtisi niitä valmistaa, tämä jauheliha-paprikapaistos on omiaan juuri sinulle. Samat ainesosat, herkullinen maku ja minimaalinen määrä tiskiä ja käytettyä aikaa! Voit nauttia ruoan sellaisenaan tai vastapaistetun leivän kera, jolloin saat ateriasta vieläkin täyttävämmän.
Käyttämällä eri värisiä paprikoita saat ruokaan kivaa väriloistoa ja hieman eri makuvivahteitakin, sillä vihreän paprikan maku on yleensä hieman napakampi kuin punaisen tai keltaisen. Voit myös halutessasi vaihtaa jauhelihan hieman rasvaisempaan, mutta meidän koekeittiömme mielestä 10% naudan jauheliha on tähän juuri sopivan rasvaista lihaa.
Pilko paprikat reiluiksi paloiksi ja ruskista ne hyvin nopeasti öljyssä kuumalla paistokasarilla. Nosta paprikat sen jälkeen sivuun, lisää paistokasariin öljyä ja ruskista naudan jauheliha. Silppua sipuli hienoksi ja lisää se jauhelihan joukkoon ruskistuksen loppuvaiheessa. Lisää lopuksi myös hienonnetut valkosipulinkynnet, suolaa sekä mustapippuria. Kun jauheliha on ruskistunut ja sipulit kuullottuneet, kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi sekä riisi. Sekoita hyvin, kuumenna poreilevaksi ja peitä paistokasari kannella.
Jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Jos seos näyttää kuivuvan ennen kuin riisi on kunnolla kypsää, lisää vettä. Ripottele lopuksi seoksen pinnalle reilusti mozzarellaraastetta, sammuta levy ja laita kansi paistokasarin päälle, jotta juusto pääsee sulamaan ihanasti paistoksen pinnalle.
Tarjoile tuoreella persiljalla koristeltuna joko sellaisenaan tai tuoreen leivän kera!