Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ruskista jauheliha ensin pannulla joko öljyssä tai jopa ilman rasvaa, jolloin jauhelihasta irtoava rasva riittää. Jos et käytä lainkaan rasvaa, ole varovainen lämmön suhteen, ettei liha pääse palamaan.
Levittele ruskistettu jauheliha talouspaperiarkkien päälle uunipellille, jotta kaikki ylimääräinen rasva imeytyy niihin.
Laita uuniritilän päälle joko todella tiheä verkko tai harsokangasta, joka kestää lämpöä. Lämmitä uuni 50°C asteeseen kiertoilmalla ja levittele jauhelihat väljästi kankaan tai verkon päälle. Laita ritilä lihoineen uuniin keskitasolle, jätä uunin luukku raolleen ja anna lihojen kuivua 7-8 tuntia.
Jaa kuivaamisen jälkeen lihat 4 osaan pieniin pakastuspusseihin ja pakasta ne, jotta ne säilyvät pidempään. Vakuumipakkaaminen on vielä parempi vaihtoehto, jolloin ilmaa jää pusseihin vähemmän. Kun lähdet vaellukselle, ota mukaan pakastimesta pussi per ateria. Tiedät mitä syöt ja päihittää useimmat retkiruoat mennen tullen!