Tähteä viidestä
(0 arviota)
Perkaa sienet ja kuutioi ne. Sienten määrää voit säätää makusi mukaan tai sen mukaan kuinka paljon niitä on metsästä (tai kaupasta) löydetty.
Silppua sipuli ja lisää pannulle nokare voita, sienet ja sipulit. Paistele rauhassa keskilämmöllä jotta ylimääräiset nesteet haihtuvat sienistä ja sipulit pehmenevät, eli n. 5 minuuttia.
Lisää pannulle Rönkä naudan jauheliha, nosta hieman lämpötilaa ja paista kypsäksi. Siirrä sipulit, sienet ja jauheliha kulhoon odottamaan. Lisää tyhjälle pannulle reilu nokare voita ja vehnäjauhoja, ruskista ja kypsennä jauhoja muutama minuutti riippuen siitä, kuinka tummasta kastikkeesta pidät. Kaada sekaan lihalientä (tai vettä ja lihaliemikuutio) vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Tarkkaile koostumusta, jotta kastikkeesta tulee sopivan paksua, älä kaada koko lihalientä kerralla.
Kaada kulhosta naudan jauheliha, sipulit ja sienet mukaan kastikkeeseen. Kaada joukkoon myös kerma ja mausta suolalla, pippurilla sekä sinapilla makusi mukaan. Hauduttele kastiketta samalla kun valmistat lisukkeet – tämä kastike sopii yhtä hyvin niin perunoiden kuin pastankin seuraksi!