Tähteä viidestä
(0 arviota)
Hienonna sipulit ja raasta porkkanat, sellerinvarret ja kesäkurpitsa. Kaada pataan loraus oliiviöljyä ja lisää kaikki kasvikset sekaan yrttejä lukuunottamatta. Kuullota kasvikset keskilämmöllä kypsiksi, nosta lämpöä ja lisää jauheliha.
Kun jauheliha alkaa olla kypsää, lisää purkki tomaattimurskaa ja anna porista ainakin 15 minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä. Bolognese on parhaimmillaan hitaasti ja pitkään haudutettuna. Pata voi porista jopa 5 tuntia, jolloin kaikki kasvikset ovat sulautuneet kastikkeeseen ja niitä ei enää erota kastikkeesta (hyvä kikka saada myös lapsoset syömään porkkanansa).
Lisää aivan loppuvaiheessa tuoreet silputut yrtit kastikkeeseen.
Nauti herkullinen kastike pastan tai perunoiden kera.