Tähteä viidestä
(0 arviota)
Quiche on ranskalaisen keittiön lahja suolaisten piirakoiden maailmalle, ja tunnetuin lienee Quiche Lorraine, joka on herkullinen juusto-sipulipiiras kinkulla höystettynä. Quichen valmistaminen on todella helppoa ja vaivatonta, mutta lopputuloksena on tuhti ja täyteläinen piiras, joka kelpaa juhlapöytäänkin.
Valmista ensimmäisenä piirakkapohja, mikäli teet sen itse. Helpointa on toki käyttää valmista piirakkapohjaa pakasteena, jolloin se kaulitaan n. 30-35 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle sopivaksi. Pidä huolta, että taikina ulottuu myös reunoille, jotta täyte pysyy taikinakuoren sisällä. Esipaista taikinaa 200°C asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jos sinulta löytyy paistohelmiä tai piirakkapainoja, laita ne leivinpaperilla peitetyn piirakkapohjan päälle, jotta pohja ei kohoa liikaa. Muista pistellä piirakkataikinaan reikiä haarukalla ennen esipaistamista! Voit luonnollisesti paistaa pohjaa myös ilman painoja.
Kun piirakkapohja on hieman paistunut, nosta se uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Laske uunin lämpötilaa 175°C asteeseen.
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä. Sekoita joukkoon kerma ja maito, sekä murennettu fetajuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja levittele palat esipaistetun piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle tasaisesti Rönkä Naudan kylmäsavurouhe ja kaada lopuksi kananmunaseos täytteiden päälle.
Kuorruta piirakka vielä mozzarellaraasteella ja siirrä vuoka takaisin uuniin. Jatka paistamista 175°C asteessa kunnes täyte on hyytynyt, eli n. 45-60 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua. Voit leikata kylmäsavuquichen valmiiksi, tai antaa vieraiden leikata omat palansa tästä täyteläisestä ja tuhdista herkusta.