Loco moco

Loco moco

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvi
  • 5 dl keitettyä jasmiiniriisiä
  • 2 kananmunaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Cayennepippuria
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • Voita

Kastike:

  • 4 dl lihalientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl Worcestershire-kastiketta
  • 4 tl maissitärkkelystä
  • 2 tl ketsuppia
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl seesamiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Loco moco

Loco moco on Havaijin tunnetuin aamiainen, joka on sittemmin ajautunut Yhdysvaltojen mantereelle ja sieltä myös muihin ruokakulttuureihin. Tämä tukeva ateria antaa hyvät eväät päivään ja jaksat hyvin koko päivän. Erityisesti paljon urheileville annoksessa on runsaasti proteiinia kananmunan ja hampurilaispihvin muodossa, mutta myös vaaditut hiilihydraatit riisistä. Lisää vielä kourallinen kasviksia, ja sinulla on täydellinen lounas! Tästä reseptistä valmistat kahden ihmisen aterian helposti ja nopeasti, kunhan muistat sulattaa pakastetut Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvit etukäteen.

Valmistusohje:

Sulata Rönkä 100% Täysliha hampurilaispihvit mielellään yön yli jääkaapissa. Mausta sulaneet hampurilaispihvit suolalla, mustapippurilla sekä cayennepippurilla. Sekoita samalla kastikkeen ainekset kulhossa valmiiksi ja keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suosittelemme käyttämään jasmiiniriisiä, joka on sopivan tahmeaa pysyäkseen kauniina kekona lautasella, sillä loco moco tarjoillaan näyttävänä kokonaisuutena.

Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle, lisää pannulle nokare voita ja ruskista hampurilaispihvit kunnolla, jotta saat rapean pinnan molemmille puolille. Tässä tapauksessa medium ei ole se tavoite, vaan hieman kypsempi pihvi kuuluu loco mocoon (varo silti paistamasta pihveistä kuivia). Kun käännät pihvit, lisää pannulle myös puolet hienonnetuista kevätsipulinvarsista, jotta nekin alkavat ruskistua ja karamellisoitua. Kun pihvit ovat ruskistuneet, nosta ne folion sisään lepäämään.

Kaada sitten kastikeainekset paistinpannulle ja sekoittele jatkuvasti, jotta saat ruskistuneet sipulit ja kaikki pihvien paistamisesta pannuun tarttuneet aromit mukaan kastikkeeseen. Kastikkeen maissitärkkelys suurustaa sen seoksen poreillessa, joten voit pienentää lämpötilaa keskilämmölle tai vieläkin alhaisemmaksi, jotta kastike kuplii maltillisesti. Paista samanaikaisesti toisella paistinpannulle kaksi kananmunaa "sunny side up", eli vain yhdeltä puolelta.

Kun kastike ja kananmunat ovat valmiit, lusikoi jasmiiniriisiä sopivan kokoiseen kulhoon joka on kevyesti öljytty, kumoa riisikeko lautaselle ja nosta päälle hampurilaispihvi. Kaada sen jälkeen reilusti kastiketta hampurilaispihvin päälle, nosta kananmuna pihvin pinnalle ja koristele lopuilla kevätsipulinvarsilla.

Voit vielä halutessasi ripauttaa hieman lisää cayennepippuria kananmunan päälle, jotta annokseen tulee pientä potkua.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)