Naudanlihawok riisillä

Naudanlihawok riisillä

Kauppalista

  • 300 g Rönkä Nautalastu
  • ½ paprika suikaleina
  • Nippu broccolinia
  • 1 sipuli
  • Kourallinen sokeriherneitä puolitettuna
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ½ rkl hunajaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • ½ rkl maissitärkkelystä
  • Öljyä paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Naudanlihawok riisillä

Wokkien perusajatuksena on käyttää laadukasta lihaa, tuoreita kasviksia ja maukasta kastiketta, jotka valmistetaan upeaksi kokonaisuudeksi erittäin korkeassa lämpötilassa nopeasti paistaen. Wokkipannun muoto mahdollistaa ainesosien jatkuvan liikuttelun pannua edestakaisin heiluttelemalla, jota voi toki tehostaa kauhan tai lastan avulla. Tämän tyyppisten wokkien englanninkielinen nimi "stir fry" onkin varsin kuvaava nimitys, sillä ainesosat pidetään jatkuvassa liikkeessä niitä samalla voimakkaasti paistaen!

Wokeissa käytetään ohueksi viipaloitua lihaa, sillä se ruskistuu nopeasti pysyen samalla mehukkaana. Rönkä Nautalastu on tämänkaltaisiin ruokiin ja valmistustapoihin suunniteltu tuote, jonka avulla säästät aikaa, kun sinun ei tarvitse alkaa siivuttamaan lihaa ennen wokin valmistusta. Kasvikset kannattaa jättää hieman reilummiksi paloiksi, jotta niihin jää purutuntumaa, mikä on tärkeää ruoan kokonaiskoostumuksen kannalta. Lisäksi wokit syödään aasiassa puikoilla, joten isompia paloja on helpompi poimia syömäpuikkojen väliin kuin pehmeäksi kypsennettyä kastiketta.

Älä pelkää käyttää runsaasti öljyä ruskistamisen aikana. Liian pieni määrä öljyä aiheuttaa ruoan palamisen wokkipannun pintaan, mutta liian suuri määrä taas johtaa uppopaistamiseen. Lisää siis öljyä, mikäli vaikuttaa siltä että ruoka alkaa tarttua pannuun.

Valmistusohje:

Laita riisi kypsymään ohjeen mukaan. Suosittelemme jasmiiniriisiä, sillä se on omiaan wokkien lisukkeeksi. Jasmiiniriisiä käyttäessäsi, älä unohda huuhdella riisiä ennen kypsentämistä!

Sekoita seuraavaksi kastikepohja: mittaa kulhoon soijakastike, vesi, sokeri, valkosipuli, inkivääri, hunaja sekä seesamiöljy. Sekoita, kunnes sokeri alkaa liueta. Kastikepohja kannattaa tehdä valmiiksi ennen paistamista, sillä wokkaamisen aikana kaikki tapahtuu nopeasti, eikä silloin ole aikaa alkaa sekoittelemaan kastikkeita.

Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää reilusti öljyä. Ruskista ensin nopeasti nautalastut ja mausta se ripauksella suolaa ja pippuria. Nosta lihat sivuun ja laita seuraavaksi pannulle pilkotut kasvikset.

Kun kasvikset ovat al dente, kaada joukkoon kastike ja lisää maissitärkkelys heti kun seos poreilee. Sekoita kunnes kastike paksuuntuu. Laita lihat takaisin pannulle ja pienennä lämpötilaa.

Tässä ajassa riisikin alkaa olla valmista, joten kauho riisiä annoskulhoihin ja annostele sen päälle naudanlihawokkia. Voit vielä koristella annokset kevätsipulinvarsilla ja seesaminsiemenillä!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)