Tähteä viidestä
(0 arviota)
Esilämmitä uuni 220°C asteeseen. Halkaise myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois. Valuta halkaisupinnoille oliiviöljyä ja hiero se huolellisesti myskikurpitsan pintaan, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda puolikkaita uunissa n. 45 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä. Anna jäähtyä n. 10 minuutin ajan ja kaavi sisukset kuorista.
Kuumenna iso kattila keskilämmölle ja lorauta sen pohjalle oliiviöljyä. Hienonna salottisipulit ja kuullota niitä öljyssä kunnes sipulit alkavat olla kullankeltaisia ja läpikuultavia. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista vielä 1-2 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Kaada kattilaan kasvisliemi (tai n. litra vettä ja 1 kasvisliemikuutio) ja kuumenna poreilevaksi. Lisää joukkoon myskikurpitsan hedelmäliha, fariinisokeria, muskottipähkinä sekä ripaus mustapippuria. Keitä hiljalleen muutaman minuutin ajan ja suikaloi sillä välin porsaan savukassler.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, tarkista maku ja mausta vielä tarvittaessa. Lisää porsaan savukassler tässä vaiheessa, tai ripottele se valmiiden annosten pinnalle. Muita mainioita lisukkeita ovat krutongit, paahdettu sipulirouhe, chilihiutaleet tai kurpitsansiemenöljy.