Perinteinen lihapiirakka

Perinteinen lihapiirakka

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 2 pkt voitaikinaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 2 dl riisiä
  • 2 sipulia hienonnettuna
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • Öljyä
  • 1 kananmuna voiteluun
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Perinteinen lihapiirakka

Keitä riisi ohjeen mukaan kypsäksi. Laita samalla uuni lämpenemään 200°C asteeseen ja ruskista jauheliha sekä sipulit pannulla öljyssä. Lisää mausteet. Sekoita jauheliha sekä hienonnetut keitetyt kanamunat riisin joukkoon ja aseta syrjään hetkeksi.

Kauli ensimmäinen voitaikinalevy leivinpaperille uunipellin pohjalle. Levitä täyte taikinalevyn päälle ja asettele toinen kaulittu taikinalevy kanneksi. Taita reunat pohjan alle. Töki pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kananmunalla.

Paista uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi piknikille tai välipalaksi!

Itsetehdyn voitaikinan ohjeen löydät täältä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)