Kastike:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Aloita kastikkeesta. Keittele lihalientä kasaan jotta siitä on n. puolet jäljellä. Lisää loput ainekset ja keittele vielä n. 10 minuuttia jotta kastike on sopivan paksua ja maultaan rikasta.
Kun kastike kiehuu kasaan, voit aloittaa pihvien paistamisen. Hiukan voita pannulle ja paista juuri ja juuri kypsäksi. Huoneenlämpöiset pihvit ottavat n. 3 min per puoli. Älä anna pihvien kuivahtaa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aseta kypsät pihvit foliokääreeseen ja laita samalle pannulle sipulit. Kuullota sipulit pehmeäksi pihveistä irronneessa nesteessä ja pannulla olevassa voissa.
Tarjoile perunalisukkeen kera, kuten vaikkapa Hasselbackan perunoiden (joiden reseptin löydät täältä). Pihvien pinnalle reilu loiskaus kastiketta ja sipulit koristeeksi.
Laita yli jäänyt kastike pöytään tarjolle lusikan kera!