Tähteä viidestä
(0 arviota)
Ota n. 1 litran vetoinen pyöreä kulho ja laita sen pohjalle tuorekelmu. Vuoraa kulho kylmäsavupaistisiivuilla tasaisesti.
Leikkaa täysjyväpaahtoleivistä (tai vuokaleivästä) reunat pois ja halutessasi voit vielä halkaista ne helpompaa asettelua varten. Silppua punasipuli ja maustekurkku, ja sekoita ne yhdessä poron kylmäsavurouheen kanssa tuorejuustoon. Lisää crème fraichea sen verran, että seoksesta tulee hieman notkeampaa, mutta se on levitettävissä lusikalla.
Asettele kulhoon seuraavaksi leipäsiivut, vuoraten kulho samalla tavalla kun vuorasit aluksi kylmäsavupaistisiivuilla. Kostuta leipäsiivut maidolla. Levitä seuraavaksi tuorejuustotäytettä tasaisesti ja jatka kerrosten tekemistä samalla tavalla, kunnes kakku on kokonaan täytetty. Laita lopuksi tuorekelmu kakun pohjan, eli kulhon yläreunan päälle ja laita lautanen tai leikkuulauta painoksi päälle. Siirrä kulho jääkaappiin yöksi.
Seuraavana päivänä ota kulho jääkaapista hetki ennen tarjoilua, kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista tuorekelmu varovasti kakun päältä.
Voit koristella kakun lopuksi kirsikkatomaateilla, rucolalla ja persiljalla.