Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pilko kaikki kasvikset reiluiksi paloiksi. Voit jättää sipuliin kuorenkin, jos haluat lihaliemeen lisää makua ja hieman tummemman värin. Laita kasvikset isoon kattilaan.
Lisää kattilaan härän hännät tai keittolihat ja lisää vettä niin, että lihat peittyvät. Lisää lopuksi mausteet ja laita kattila liedelle.
Kuumenna kiehuvaksi, jonka jälkeen laske lämpötilaa niin, että liemi juuri ja juuri poreilee hieman. Jatka hauduttelua 4 tunnin ajan ja tarvittaessa kuori liemen pinnalta lihoista irtoavaa vaahtoa pois.
Lopuksi nosta lihat pois kattilasta, irrottele lihat luista ja laita lihat sivuun tai vaikkapa pakasta ne (niistä tulee mm. upea lihakastike arjen kiireissä). Kaada liemi siivilän läpi toiseen kattilaan tai kulhoon ja anna jäähtyä.
Voit säilyttää lihalientä jääkaapissa n. 5 päivää, mutta voit myös pakastaa liemen nopeaa ja helppoa käyttöä varten. Näin sinulla on hyvät varastot takuulla maistuvaa lihalientä!