Tähteä viidestä
(0 arviota)
Tietyt ruoat huokuvat omaa kulta-aikaansa enemmän kuin toiset, ja täytetyt paprikat olivat erityisen suuressa suosiossa 90-luvulla. Joksikin aikaa ne saattoivat unohtua meiltä kotikokeiltakin, mutta viime aikoina ne ovat kokeneet uuden tulemisen. Jotta näiden viehättävien klassikoiden arvo ei laskisi enää uudelleen, koostimme helpon ja erinomaisen maistuvan reseptin, jolla valmistat aavistuksen modernisoidut täytetyt paprikat vähäisellä vaivannäöllä.
Leikkaa paprikoista "kannet", eli n. 1 cm kannan alapuolelta. Kaivele ulos siemenet ja valkoinen malto, huuhtele paprikat hyvin. Kiehauta paprikat nopeasti, n. 5 minuutin ajan suolavedessä, valuta ja anna jäähtyä.
Silppua sillä välin paprikoiden kansista syötävät osat, eli kaikki muu paitsi kanta. Laita paistokasariin voi sekä oliiviöljy ja kuullota paprikasilppu, sipuli sekä selleri kunnes ne ovat pehmenneet.
Lisää säilötyt tomaatit sekä tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisää myös murskatut valkosipulit sekä kuivat mausteet. Kuumenna poreilevaksi ja kypsennä n. 10 minuuttia.
Laita naudan jauheliha kulhoon ja lisää kananmuna, Worcestershire-kastike sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.
Lisää jauheliha sekä keitetty riisi tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Lihaa ei tarvitse kypsentää loppuun asti, sillä se kypsyy uunissa.
Esilämmitä uuni 175°C asteeseen ja täytä paprikat löyhästi jauhelihatäytteellä. Asettele paprikat uunivuokaan pystyasentoon ja kaada mahdollisesti yli jäänyt jauhelihatäyte niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa n. 45 minuuttia.