Lapinmiehen salaatti

Lapinmiehen salaatti

Kauppalista

  • 100g Rönkä poron kylmäsavupaistisiivuja
  • 200g leipäjuustoa
  • 50g kokonaisia puolukoita
  • 500g salaattisekoitus (esim. rucolaa, tammenlehväsalaattia, babypinaattia, friseesalaattia, jäävuorisalaattia
  • pikkelöityä punasipulia
  • balsamiviinietikkaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Lapinmiehen salaatti

Kylmäsavuporo mielletään usein luksustuotteeksi, mitä se makunsa puolesta todella onkin, mutta sen erittäin täyteläisen ja runsaan maun ansiosta pienikin määrä kylmäsavuporoa riittää antamaan ruokiin hurjan määrän ulottuvuutta. Lapin makuihin kuuluu olennaisesti myös leipäjuusto sekä tuoreet puolukat.

Valmistusohje

Suikaloi poron kylmäsavupaistisiivut ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi ja kuutioi leipäjuusto n. 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa salaattien kanssa, laita päälle hieman pikkelöityä punasipulia sekä koristele kokonaisilla puolukoilla. Pirskota lopuksi päälle hieman balsamiviinietikkaa.

Takuuvarma hittisalaatti on valmis! Voit viedä annoksen aivan uudelle tasolle uppopaistamalla koristeeksi palleroporonjäkälää, mutta muistathan, että sen keräämiseen vaaditaan maanomistajan lupa.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)