Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kylmäsavuporo mielletään usein luksustuotteeksi, mitä se makunsa puolesta todella onkin, mutta sen erittäin täyteläisen ja runsaan maun ansiosta pienikin määrä kylmäsavuporoa riittää antamaan ruokiin hurjan määrän ulottuvuutta. Lapin makuihin kuuluu olennaisesti myös leipäjuusto sekä tuoreet puolukat.
Suikaloi poron kylmäsavupaistisiivut ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi ja kuutioi leipäjuusto n. 1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa salaattien kanssa, laita päälle hieman pikkelöityä punasipulia sekä koristele kokonaisilla puolukoilla. Pirskota lopuksi päälle hieman balsamiviinietikkaa.
Takuuvarma hittisalaatti on valmis! Voit viedä annoksen aivan uudelle tasolle uppopaistamalla koristeeksi palleroporonjäkälää, mutta muistathan, että sen keräämiseen vaaditaan maanomistajan lupa.