Tähteä viidestä
(0 arviota)
Pho-keitto on perinteinen vietnamilainen nuudelikeitto, joka tunnetaan erityisesti rikkaasta lihaliemestään ja mausteisista aromeistaan. Se koostuu yleensä riisinuudeleista, lihasta (usein naudasta tai kanasta, mutta tällä kertaa porosta), erilaisista mausteista sekä tuoreista yrteistä ja vihanneksista. Pho-keiton liemi valmistetaan pitkään keitetystä lihaliemestä ja mausteista, kuten tähtianiksesta, neilikasta, kanelista ja inkivääristä.
Pho-keitto tarjoillaan usein pöydässä raakojen tai kevyesti paistettujen lihaviipaleiden kanssa. Kuuma liemi kaadetaan kulhoon nuudeleiden ja lihan päälle, ja ruokailija voi sitten lisätä mieleisiään tuoreita yrttejä, pavun ituja, chilipaloja ja muita mausteita oman makunsa mukaan. Samalla lihat kypsyvät kuumassa liemessä riittävästi, mutta pho-keiton voi toki valmistaa myös kattilassa valmiiksi asti. Pho on suosittu katukeittiön ruoka Vietnamin ulkopuolella ja on saavuttanut suosiota monissa muissa maissa.
Halkaise sipuli kuorineen kahtia ja laita se leivinpaperille. Paahda sipulia uunissa 200 asteessa kunnes se tummuu ja on kauttaaltaan pehmeä.
Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna juuri ja juuri poreilevaksi. Lisää lihaliemikuutiot, sipuli, suikaloitu inkivääri, tähtianikset sekä kalakastike ja anna hautua 1-2 tunnin ajan.
Sillä välin laita riisinuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kädenlämpöistä vettä niin että ne peittyvät. Anna nuudeleiden pehmetä n. tunnin ajan.
Ruskista lopuksi käristys nopeasti niin, että se on juuri ja juuri kypsää sekä mausta lihat suolalla.
Nosta riisinuudelit liemen sekaan, sammuta levy, silppua kevätsipuli, korianteri sekä thaibasilika ja halkaise lime.
Nosta kattilasta nuudeleita ja lientä kulhoihin, annostele päälle käristystä, koristele tuoreilla kevätsipuleilla ja yrteillä sekä purista päälle limemehua.