Porocarbonara

Porocarbonara

Kauppalista

  • 150 g Rönkä Poron kylmäsavurouhe
  • 400 g spagettia tai linguinea
  • 1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
  • 4 kananmunan keltuaista
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Rypsiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Porocarbonara

Pasta carbonara on monen muun italialaisen keittiön klassikkopastan tapaan varsin yksinkertainen annos, mutta siitä huolimatta sen valmistukseen tulee kiinnittää huomiota ja tehdä kaikki vaiheet huolella. Miilunpolttajan spagettinakin tunnettu carbonara syntyy perinteisesti guancialesta, joka on savustamatonta porsaan poskea (eikä suinkaan pekonia). Kermaa pasta carbonaraan ei laiteta, vaikkakin se on helppo tapa hieman oikaista.

Kananmunan keltuaisista sekä raastetusta juustosta syntyy emulsio, joka kuumaan pastaan sekoitettuna muodostaa erittäin kermaisen kastikkeen. Kun sekoitat sen pastan joukkoon, älä kuumenna pannua liikaa jotta kananmunat eivät kypsy kokkeliksi. Tämä on yksi pienistä hienouksista, jotka erottavat kunnon carbonaran hätäisestä versiosta.

Valmistusohje:

Raasta parmesaani tai pecorino ja ota hieman yli puolet raasteesta erilliseen kulhoon. Erottele raasteen joukkoon kananmunan keltuaiset, rouhi sekaan mustapippuria ja sekoita tasaiseksi emulsioksi. Jätä loput juustoraasteesta koristeluun.

Keitä pasta kunnolla suolatussa vedessä. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lorauta siihen hieman öljyä. Kaada Rönkä Poron kylmäsavurouhe pannulle ja sekoittele niin, että rouhe lämpenee mutta ei paistu.

Kun pasta on al dente, eli siinä on hieman purutuntumaa, nostele pasta kattilasta paistinpannulle ja sekoita samalla hyvin, jotta savupororouheen maku tarttuu pastaan kunnolla. Jos pasta ei ole vielä aivan riittävän kypsää, lisää pannulle pastan keitinvettä kauhallinen kerrallaan.

Kun pasta on kypsynyt, sammuta liesi ja siirrä tarvittaessa pannu pois levyltä. Kaada juusto-kananmunaseos pastan joukkoon ja sekoita hyvin, kunnes huomaat emulsion muodostuvan upeaksi kastikkeeksi pastan pinnalle. Älä kuumenna liikaa tai liian kauan, jotta kananmunat eivät mene kokkeliksi!

Annostele lautasille, ripottele pinnalle lisää parmesaania tai pecorinoa ja rouhi pinnalle hieman mustapippuria.

VINKKI: Voit yhtä hyvin käyttää reseptiin Rönkä Naudan kylmäsavurouhetta, mikäli poron kylmäsavurouhe on ehtinyt kaupasta loppua!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)