Hunajavoi
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Vaikka poron sisäpaisti onkin erinomaista huolellisesti haudutettuna ja maltillisesti maustettuna, pääsee se oikeuksiinsa myös runsaamman maustepaletin kanssa, kunhan suhdeluvut ovat oikeat. Pieni lämpö syntyy cayennepippurista ja paprikasta, mutta hunajan makeus tasapainottaa sitä upealla tavalla. Yrtitkin pääsevät sopivasti esille peittämättä silti poronlihan ominaismakua, joka on herkkusuiden mieleen.
Kun maustevoi pääsee tunkeutumaan lihassyihin, lopputulos on mehukas ja maistuva! Padan pohjalla poriseva omenasiideri puolestaan tuo hapokkuuselementin, jota huippukokitkin peräänkuuluttavat resepteissään.
Ota Rönkä Poron sisäpaisti sulamaan jääkaappiin mielellään vuorokautta aiemmin, jotta se sulaa hitaasti ja kokonaan ennen paistin valmistamista. Poista paisti pakkauksesta ja kuivaa sen pinta talouspaperilla.
Esilämmitä uuni 220°C asteeseen. Sekoita hunajavoin ainekset keskenään ja siirrä maustettu voi takaisin jääkaappiin. Sekoittaminen on helpompaa, jos voi on huoneenlämpöistä.
Kuumenna paksupohjainen pannu kunnolla kuumaksi, hiero poron sisäpaistin pintaan suolaa ja pippuria, ja ruskista paistin pinnat nopeasti voissa. Kun pinta on ruskistunut, siirrä paisti lepäämään hetkeksi.
Valmistele sillä välin kasvikset: kuori ja pilko porkkanat sekä sipuli reiluiksi paloiksi, sekä leikkaa sellerinvarret n. neljän sentin mittaisiksi paloiksi. Siirrä kaikki kasvikset ja timjaminoksat uunipataan ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä sekä sekoita huolellisesti.
Tee paistin pintaan muutamia matalia viiltoja ja hiero niihin hunajavoita. Käsittele koko paistin pinta samalla tavalla ja siirrä paisti lopuksi uunivuokaan kasvisten päälle. Kaada lopuksi omenasiideriä padan pohjalle, sulje kansi ja kypsennä poron sisäpaistia uunissa n. 1-1½ tuntia. Paistomittarin avulla voit varmistaa paistin sisäkypsyyden, joka on parhaimmillaan 56-57°C asteessa.
Anna poron sisäpaistin levätä hetki ennen leikkaamista, jotta nesteet eivät pääse karkaamaan. Tarjoile perunamuusin tai kermaperunoiden kera.