Savuporokiusaus

Savuporokiusaus

Kauppalista

  • 150 g Rönkä Poron Kylmäsavurouhetta
  • 1 kg kiinteitä perunoita suikaleina
  • 2 isoa sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 4-5 dl Kippari-ruokakermaa TAI kolmen juuston ruokakermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporokiusaus

Savuporokiusaus on erinomainen isojen juhlien ruokalaji, sillä sitä on helppo tarjoilla buffet-henkisesti ja poronliha tuo hieman ylevyyttä tarjoiluihin ja osoittaa samalla arvostusta vieraita kohtaan. Tämä resepti riittää kuudelle aikuiselle, joten jos vieraita on tulossa enemmän, tuplaa tai jopa triplaa savuporokiusauksen raaka-ainemäärät! Rönkä Poron Kylmäsavurouheen ehdoton etu on pehmeä mutta sopivan voimakas maku, joka maustaa uunissa kokonaisen savuporokiusauksen upean makuiseksi.

Savuporokiusauksesta voit muokata halutessasi myös savunautakiusauksen vaihtamalla Poron kylmäsavurouheen Rönkä Naudan kylmäsavurouheeseen. Myös maustamisen suhteen voi jokainen ottaa vapauksia esimerkiksi lisäämällä timjamia tai jopa valkosipulia, mutta tässä reseptissä ollaan rehellisten perusmakujen äärellä. Muistathan mausteita lisätessäsi, että myös Rönkä Poron Kylmäsavurouheessa on suolaa.

Valmistusohje:

Kuori ja suikaloi perunat. Jos käytössäsi on mandoliini julienne-terällä, homma helpottuu huomattavasti. Tokihan suikalointi onnistuu myös veitsellä. Kuori ja silppua myös sipulit. Esilämmitä samalla uuni 200°C asteeseen.

Voitele uunivuoka ja kaada perunat sekä sipulit vuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Muista, että perunat vaativat reilusti suolaa, mutta varo silti käyttämästä liikaa. Lisääminen on aina helpompaa kuin vähentäminen. Myös poron kylmäsavurouheessa on suolaa, joten varovaisuus on paikallaan varsinkin vieraille kokattaessa.

Lisää Rönkä Poron kylmäsavurouhe ja sekoita. Kaada lopuksi ruokakerma kiusauksen päälle. Älä kuitenkaan lisää niin paljon kermaa, että perunat peittyvät kokonaan.

Laita vuoka uuniin alatasolle ja kypsennä n. tunnin ajan, välillä tarkastaen ettei pinta pääse palamaan. Jos pinta näyttää kuivuvan liikaa, voit peittää vuoan foliolla loppukypsennyksen ajaksi. Tarkista lopuksi, että perunat ovat kypsiä.

Tarjoile suolakurkkujen ja punajuurten kera!

VINKKI:

Voit saada helppoa vaihtelua savuporokiusaukseen ja hieman lisää makeutta vaihtamalla perunat bataattiin ja leikkaamalla siitä ohuita tikkuja perunoiden tapaan. Kokeile myös erilaisia maustettuja ruokakermoja tai kuorruttamalla kiusaus juustoraasteella.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)