Tähteä viidestä
(0 arviota)
Paahtoleipä ja kahvi ovat suoranainen synonyymi aamiaiselle, eikä sitä arkena välttämättä muuta kaipaakaan. Etenkin viikonloppuisin mieli tekee viettää hitaamman aamun ihanalla aamupalalla, johon on käytetty paitsi aikaa, myös hieman erilaisia ja parempia raaka-aineita sen perinteisen lauantaimakkaran sijaan. Myös leivän voit vaihtaa itse leivottuun tai kaupan paistopisteeltä noudettuun tuoreeseen leipään.
Näiden maukkaiden voileipien rinnalle sopii erinomaisesti mm. Benedictin munat, Munakokkeli kylmäsavurouheella, Savunautaomeletti tai Uunimunakas!
Paahda leivät leivänpaahtimella, uunissa tai kuivalla paistinpannulla.
Levitä kahdelle leipäviipaleelle runsaasti piparjuurituorejuustoa ja laita pari huuhdeltua salaatinlehteä sen päälle. Viipaloi tomaatti ja laita 3-4 tomaattiviipaletta sekä pari juustosiivua per leipä. Päälle runsaasti lämminsavu poronpaistirullasta leikattuja paksuja siivuja, jonka päälle pikkelöityä punasipulia ja maustekurkkuviipaleita maun mukaan.
Levitä vielä viimeisille leipäsiivuille reippaasti majoneesia, asettele leipä kanneksi koko asetelman päälle, paina tiiviisti kiinni ja leikkaa leivät kulmittain kolmioleiviksi.
Toimii upeasti aamukahvin kanssa!
Tutustu myös muihin resepteihimme: