Tähteä viidestä
(0 arviota)
Skagen on pohjoismaalaisen voileipäpöydän eli smörgåsbordin kuningas, joka valmistetaan yleensä katkaravuista ja mädistä, mutta myös muita versioita on olemassa runsain määrin. Täyteläinen ranskankerma tekee täytteestä lusikoitavan pehmeää ja napakka sitruuna tuo sopivaa hapokkuutta savuiselle ja suolaiselle poron kylmäsavurouheelle. Koristeluun voit käyttää mielikuvitusta, mutta esimerkiksi avokado sopii loistavasti rapean paahtoleivän ja kermaisen pehmeän täytteen kumppaniksi. Myös tuore persilja on erinomainen makupari poron kylmäsavurouheelle.
Savuporoskagenit valmistuvat todella helposti ja nopeasti, mutta ovat silti varsin juhlavia niin näkönsä kuin makunsakin puolesta. Juhlien alkupalana tai brunssin keskipisteenä voit käyttää pienempiä versioita, jolloin paahtoleipäsiivut kannattaa leikata neljään osaan suupaloiksi.
Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä ne hyvin. Kuori munat ja hienonna ne kulhossa. Sekoita joukkoon poron kylmäsavurouhe, crème fraîche, sinappi, silputtu ruohosipuli sekä rouhittua mustapippuria.
Paahda leipäsiivut ja voitele ne halutessasi. Aseta salaatinlehtiä jokaiselle leipäsiivulle ja lusikoi täytettä leiville tasaisesti. Koristele persiljalla, avokadolla, kananmunasiivuilla tai ruohosipulinvarsilla. Voit myös tehdä kerrosskageneita laittamalla toisen leipäsiivun kanneksi.