Savuporotuulihatut

Savuporotuulihatut

Kauppalista

Tuulihatut

  • 100 g voita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 300 g (2 pkt) Rönkä Poron kylmäsavurouhetta
  • ½ nippu ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • ½ pkt piparjuurituorejuustoa
  • Ripaus valkopippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporotuulihatut

Tuulihatut ovat upean ilmavia suupaloja, jotka mielletään usein jälkiruoaksi. Suolaiset tuulihatut ovat kuitenkin vähintään yhtä maukkaita, ja näin jälkiruoasta syntyykin mainio alkupala tai juhlien napostelueväs! Tuulihattujen täytteessä kannattaa olla runsaasti makua, sillä sitä ei pikkuiseen tuulihattuun saa paljon mahtumaan. Juuri siitä syystä käytämmekin täytteessämme Rönkä Poron kylmäsavurouhetta, joka on mainion savuinen, täyteläinen ja juuri sopivan suolainen raaka-aine näihin suussa sulaviin pikku taideteoksiin.

Tuulihattujen valmistuksessa kannattaa olla tarkkana, sillä usein kuulee tarinoita lässähtäneistä tuulihatuista. Kunhan noudatat reseptiä tarkkaan ja annat tuulihattujen kypsyä kunnolla, ei pelkoa lässähtämisestä ole.

Valmistusohje:

Mittaa voi ja vesi kasariin. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa hieman. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita koko ajan vispilällä tai puuhaarukalla voimakkaasti. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja alkaa kiinteytyä pallomaiseksi. Anna jäähtyä noin puoli tuntia, jotta myöhemmin lisättävät kananmunat eivät kypsy ja tuulihatut onnistuvat.

Vatkaa kananmunat seokseen yksi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes taikina on kiiltävää ja notkeaa.

Laita taikina pursotinpussiin ja kuumenna uuni 200°C asteeseen. Pursota leivinpaperilla peitetylle uunipellille n. 2€ kolikon kokoisia palloja riittävän suurin välein, sillä tuulihatut turpoavat uunissa n. kaksinkertaisiksi. Paista uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua. Älä missään nimessä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät lässähtäisi! Avaa uunin luukku vasta kun tuulihattujen pinnalle ei muodostu enää vesipisaroita.

Ota tuulihatut uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan. Tee sillä välin täyte.

Silppua ruohosipuli ja lisää kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Halkaise tuulihatut puoliväliin saakka ja lisää reilu teelusikallinen täytettä jokaisen tuulihatun väliin.

Asettele tuulihatut kauniisti tarjoilulautaselle ja koristele annos kirsikkatomaateilla ja persiljalla.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)