400g Rönkä Aito Poronkäristys
1 Purjosipuli
1dl Valkoviiniä tai kuivaa siideriä
Yksi keskikokoinen maustekurkku
Silputtua pekonia
Yksi paprika
2 Kananmunaa
2dl Kermaa
Vahvaa juustoraastetta (esim. emmental)
Voita tai öljyä paistamiseen
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Leikkaa huuhdeltu purjo renkaiksi ja silppua paprika. Paloittele myös maustekurkku.
Ruskista käristysliha ja pekoni kypsäksi pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kypsä liha sivuun odottamaan.
Lisää purjosipulit pannulle ja kuullota miedolla lämmöllä voissa. Lisää pilkotut paprikat.
Lisää viini tai siideri ja anna nesteen hautua pois sipuli-paprika -seoksesta.
Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Voitaikinan reseptin löydät täältä.
Täytä piirakka ensin käristyslihalla ja pekonilla, levitä päälle purjosipuli-paprika -seos.
Asettele vielä suolakurkut piirakkaan kauniisti.
Sekoita munat ja kerma, kaada tasaisesti piirakan päälle.
Lisää lopuksi vielä haluamasi määrä vahvaa juustoraastetta.
Paista 225°C -asteessa n. 30 minuuttia välillä tarkastaen ettei juusto pala.
Anna piirakan vetäytyä ennen nautiskelua.