Etenkin arkena ruoanlaittoon ei liikene paljon aikaa, eikä nälkäisenä töiden ja opiskelun jälkeen ole virtaa tehdä monimutkaisia aterioita. Tässä kymmenen helppoa jauheliharuokaa, jotka voit valmistaa nopeasti tai edellisenä päivänä valmiiksi!
Nimensä mukaisesti valmistuu myös ruuhkavuosien arjen keskellä helposti ja nopeasti, eikä kasviksiakaan ole unohdettu! Jos joku perheestä nirsoilee sienien suhteen, kannattaa ne silputa mahdollisimman pieniksi, jolloin niitä ei edes huomaa syövänsä. Mikä parasta, kypsentämätön pasta heitetään kastikkeen sekaan hautumaan kypsäksi, jolloin myös tiskaaminen hoituu nopeammin!
Lasagne vie toki hieman aikaa valmistusvaiheessa, mutta sitä syntyy samalla vaivalla todella suuri määrä vaikka kahdelle seuraavalle päivälle. Meri-Lapin Karitsan jauhelihalla saat hieman vaihtelua lasagnen makumaailmaan. Löydät myös Meri-Lapin Karitsan jauhelihakastikkeen reseptin erikseen täältä.
Kouluruokien kestosuosikki sekä pettämätön klassikko! Joissain ruokakunnissa keiton sekaan pätkitään vielä spagettia lisäksi, emmekä me ole tätä kieltämässä keneltäkään ;) Tästäkin valmistuu samalla vaivalla tarpeeksi vielä seuraavalle päivälle, joten määrä kannattaa vaikka tuplata.
Jauhelihasta ei tarvitse aina valmistaa kastiketta pastalle tai perunoille, vaan siitä voi valmistaa esimerkiksi täytettyjä paprikoita, jotka pitävät sisällään sopivan verran kasviksia, proteiinia ja hiilihydraatteja – makua unohtamatta.
Munamaidon sijasta makaronilaatikon täyteläisen liemen muodostaa sulatejuuston ja lihaliemen yhdistelmä, eikä makaronejakaan tarvitse esikeittää tätä maukasta laatikkoa varten. Valmistuu todella helposti ja nopeasti!
Klassikko, joka valmistuu helposti ja paranee mitä pidempään jaksat sitä haudutella! Lisukkeeksi käy lähes mikä tahansa riisistä perunaan ja pataleipään. Chilin määrää säätelemällä saat luotua ruokaan lempeän lämmön tai varsin napakan potkun.
Lasagnenhimoisille reseptipankistamme löytyy myös se nopeampi versio, jossa käytetään valmiita tai puolivalmiita ainesosia. Mausta ei silti tingitä, mutta vaivaa ja aikaa säästyy!
Perinteisen liha-perunasoselaatikon sukulainen, jossa on makeutta tuomassa myös bataattia. Mascarpone tuo vielä ylimääräisen lisän jo valmiiksi pehmeän makuiseen ja täyteläiseen laatikkoruokaan.
Yhden kattilan ihmeen valmistaminen on niin helppoa ja nopeaa, että itse ohjekin on yksi lyhyimmistä sivuillamme. Ellet usko, katso itse!
Kun lihapullia kerran pyöritellään, kannattaa niitä pyöritellä useampi pellillinen ja pakastaa ne joko kypsinä tai kypsentämättöminä, jolloin voit käyttää niitä myöhemmin kastikkeisiin tai sellaisenaan pannulla paistettuna!