Pikkusuolaiset naposteltavat eli kanapeet ovat juhlien kohokohta, sillä vieraat saavat maistella monenlaisia makuja ja ne antavat hienostuneen vaikutelman! Kokosimme kattavan valikoiman juhlien kanapeevaihtoehtoja, joiden valmistaminen ei kuitenkaan vie liikaa aikaa.
Minkälaisia ovat kanapeet?
Kanapeet ovat lähes mitä tahansa pieniä naposteltavia, useimmiten suolaisia suupaloja. Liha, kala tai kasvikset voivat olla pääraaka-aineita, mutta pääasiassa on runsas makumaailma, sillä yhteen suupalaan on saatava sovitettua paljon erilaisia makukerrostumia. Makean, suolaisen ja happaman erilaiset yhdistelmät toimivat, joten miksipä sitä hyvää muuttamaan? Tässä 6 vaihtoehtoa hyviksi makupaloiksi!
Meri-Lapin Karitsan lihapyörykät & hummusdippi
Tee lihapullista normaalia pienempiä ja tökkää jokaiseen cocktailtikku. Itsenäisyyspäivänä sopii loistavasti Suomen lipulla koristeltu tikku!
Valmista pyörykät ohjeella, jonka löydät täältä.
Tarjoa lisäksi joko itse tehtyä tai kaupasta valmiina ostettavaa hummusdippiä, mikäli sinulla on tiukka aikataulu.
Filesiivurullat
Kypsennä naudan sisäfile haluttuun kypsyysasteeseen ja mausta se hyvin suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja, jotta voit kääriä ne myöhemmin rullalle.
Leikkaa kasviksista filesiivun mittaisia tikkuja ja kääri ne siivun sisään. Hyviä vaihtoehtoja ovat pavunidut, kurkkutikut sekä paprika tai porkkana. Rouskuvat kasvikset ja samettisen pehmeä liha ovat loistava yhdistelmä! Jos rullat eivät tahdo pysyä kiinni, tökkää myös niihin cocktailtikut.
Savuliha & hummusleipäset
Leikkaa paahtoleivästä piparimuotilla pieniä pyöreitä tai muun muotoisia minileipäsiä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele pintaan hieman oliiviöljyä ja paahda leipäsiä uunin grillivastuksella kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Käännä ympäri ja paahda myös toiselta puolelta.
Pyyhkäise jäähtyneiden leipästen pinnalle n. teelusikallinen hummusta ja asettele Savunautasiivuja kauniina ruusukkeina tai rullina hummuksen päälle. Koristele pienellä tillin oksalla ja asettele tarjolle!
Mininachot
Osta valmiita pyöreitä nachosipsejä ja valmista tacomaustettu jauhelihaseos Rönkä Nautajauheliha 10% käyttäen. Asettele sipsit uunipellille leivinpaperin päälle, lusikoi jokaiselle hieman jauhelihaa ja kuorruta juustoraasteella. Kypsennä uunin keskitasolla 175°C asteessa kunnes juusto sulaa ja saa kaunista ruskeaa pintaa. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä hetki.
Laita jokaiselle nacholle teelusikallinen raikasta salsaa ja pursota pursotinpussin avulla nätti guacamoleruusuke jokaisen päälle.
Salsan ohjeen löydät täältä ja guacamolen reseptin puolestaan täältä.
Piparjuurileipäset
Leikkaa saaristolaisleivästä piparimuotilla pieniä leipäsiä. Sekoita maustamattomaan tuorejuustoon ripaus valkopippuria ja runsaasti raastettua piparjuurta. Maista seosta välillä, jotta saat juuri sopivasti potkua piparjuurituorejuustoon. Keitä samalla kananmunat kypsiksi ja siivuta ne lopuksi.
Levitä tuorejuustoa leipäsille, laita yksi kananmunasiivu tuorejuuston päälle ja asettele kaunis ruusuke Rönkä Poron Kylmäsavupaistisiivusta kananmunan päälle. Koristeeksi sopii persilja.
Juusto & hedelmät
Kaikista klassisin yhdistelmä on hedelmien ja juustojen pari cocktailtikussa. Kokeile yhdistää seuraavia hedelmiä ja juustoja: