Hirven maku on selvästi riistaisempi kuin poron, mutta siinä onkin syy, miksi niin moni sitä rakastaa. Hirvikäristys voi hyvinkin olla uusi suosikkisi, eikä ainoastaan perinteisessä muodossa!
Riista vaatii maltilliset mausteet
Hirvi ja muu riista on itsessään runsaan makuista lihaa, joten sitä ei kannata maustaa liian voimakkailla mausteilla. Hirvikäristys taipuu kuitenkin monenlaisiin resepteihin, kuten vaikkapa näihin!
Pastaa, keittoa, quesadilloja...
Erätulien juhlakäristys maistuu parhaalta luonnon helmassa, mutta lähes yhtä hyvältä kotiliedellä valmistettuna!
Kevyttä cross-kitcheniä tarjoilee Käristysquesadilla, jota ei kuitenkaan mausteta niin voimakkaasti kuin esimerkiksi naudanlihaa, vaan annetaan riistan maun valloittaa makunystyrät.
Tämähän on lähes yhtä klassinen kuin itse käristys – Lapinukon keitto syntyy yhtä hyvin porosta kuin hirvestäkin!
Kun raaka-aineet ovat kunnossa, niitä ei tarvitse olla valtavaa kirjoa. Tämän tietää myös italialainen, joka varmasti ihastuisi tähän Käristyspastaan.
Mikä on sinun suosikkisi? Vai keksitkö kenties uuden tavan hyödyntää Rönkä Hirvikäristystä?