Kä­ris­tys­pizza

Käristyspizza yhdistää perinteisen poronkäristyksen ja rapean pizzapohjan: pizzan päällä muhii voissa ruskistettua poronkäristystä, jonka kruunaavat sinihomejuusto, mozzarellan ja parmesaanin pehmeä yhdistelmä, raikas pikkelöity punasipuli ja tuore rucola.

Jaa kavereille tai tulosta:

Kä­ris­tys­pizza

Tästä käristyspizzasta huokuu maanläheinen fuusio, jossa poronlihan pitkään haudutettu herkullisuus kohtaa pizzan italialaisen klassikon. Pohjana toimii pitkään kohotettu 72 tunnin pizzataikina – ilmava ja maukas perusta vaativammalle täytteelle. Pizzakastikkeen yllä pilkahtelee kuivahti mozaralla ja rapsakka parmesaani, jotka vartovat täytteen päähenkilöä.

Tässä klassisessa fuusiossa poronkäristys – Aito Rönkä‑poronkäristys – on ruskistettu runsaassa voissa, maustettu hellästi suolalla ja haudutettu mureaksi. Sulavat, voimakkaan metsälinnut aromit kietoutuvat yhteen rucolan raikkauden ja sinihomejuuston särmikkään täyteläisyyden kanssa. Valkoinen sinihomejuusto tuo juustoista syvyyttä, kun taas rapea mozzarellaraaste sitoo kokonaisuuden yhteen.

Viimeisteltynä annokseen lisätään pikkelöityä punasipulia, joka tuo pirskahtelevan, kirpeän kontrastin runsaisiin makuihin. Lopputuloksena syntyy suolaisen pehmeä, metsien vivahteikas ja italialaista raikkautta juhlivä makuelämys, joka ammentaa parhaat puolet klassisesta käristyksestä ja pizzaperinteestä.

Raaka-aineet

Rönkä Aito poronkäristys 400g pakaste

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Aloita ruskistamalla Aito poronkäristys pannulla reilussa voissa.
  2. 2Mausta suolalla ja lisää vettä vain jos käristys näyttää kuivuvan.
  3. 3Anna poronkäristyksen muhia pienellä lämmöllä 1-2 tuntia, tai ainakin sen aikaa kun valmistelet muut pizzan osat. Lämmitä myös uuni 225°C asteeseen.
  4. 4Kauli pizzataikinasta ohuet pohjat ja levitä niille viiden tähden pizzakastiketta.
  5. 5Ripottele kastikkeen päälle hieman parmesania sekä mozzarellaraastetta.
  6. 6Levitä seuraavaksi käristyslihat maun mukaan.
  7. 7Lisää viimeiseksi sinihomejuustoa ja paista pizzaa uunissa 15-20 minuuttia.
  8. 8Kun otat pizzan uunista, lisää päälle vielä pikkelöityä punasipulia sekä rucolaa.
  9. 9Tarjoile heti ja nauti esimerkiksi tumman oluen kera!

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Folioperunat grillissä

Naudan ul­ko­fi­le­pih­vit

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.