Pad Kra Pao

Pad kra pao on mausteinen ja aromaattinen thaimaalainen wokki, joka valmistetaan yleensä naudan jauhelihasta ja thaibasilikasta. Helppo tehdä kotona, se tarjoillaan usein riisin ja paistetun kananmunan kanssa, ja tulisuutta sekä makua voi muokata oman maun mukaan.

Jaa kavereille tai tulosta:

Pad Kra Pao

Pad kra pao on helppo valmistaa kotona, ja se on suosittu ruoka monissa thaimaalaisissa perheissä. Ruokalaji on myös saanut suosiota ympäri maailmaa, ja sitä löytyy monista thaimaalaisista ravintoloista eri puolilla maailmaa. Pad kra pao on herkullinen vaihtoehto niille, jotka pitävät mausteisesta ja aromikkaasta ruoasta.

Pad kra pao, myös kirjoitettuna pad gaprao, on suosittu thaimaalainen ruokalaji, jonka proteiinina käytetään useimmiten naudan jauhelihaa, mutta voidaan valmistaa myös porsaan tai kanan jauhelihasta. Toinen pääraaka-aine on thaibasilika joka antaa wokattuna ruokaan sen omintakeisen yrttisen maun.

Tämä mausteinen ja melko suolainen wokki on täynnä makua ja tyydyttää kovankin lomakuumeen niin talven pakkasilla, kuin kesäkuumalla. Pad kra pao tarjoillaan usein paistetun kananmunan ja riisin kanssa. Pad kra pao on erityisen suosittu Thaimaassa ja sitä löytyykin usein katukojuista ja ravintoloista.

Kannattaa myös kokeilla erilaisia versioita pad kra paosta ja lisätä rohkeasti mukaan myös muita vihanneksia ja mausteita. Pad kra pao on monipuolinen ruokalaji, jota voit muokata oman maun mukaan. Tulisuusasteenkin voit säätää ruokailijoille sopivaksi chilien määrää (tai laatua) vaihtelemalla.

Raaka-aineet

  • 400 gRönkä Naudan jauheliha 10%
  • 1sipuli
  • Muutama kevätsipulin varsi
  • 1nippu thai-basilikaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen chili
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 tlfariinisokeria
  • Mustapippuria
  • 1limetin mehu
  • Seesamiöljyä

Rönkä Naudan jauheliha 10% 400g

VALMISTUSOHJEET

  1. 1Silppua sipuli erittäin hienoksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja thai-basilika ja leikkaa kevätsipulista renkaita. Laita hienonnetut ainesosat sivuun odottamaan kypsennystä.
  2. 2Ruskista naudan jauheliha pannulla seesamiöljyssä korkeahkolla lämmöllä. Ruskistamisen jälkeen siirrä lihat lautaselle.
  3. 3Pienennä pannun lämpötilaa ja lisää pannulle hieman neutraalin makuista ruokaöljyä (rypsiöljy sopii hyvin) ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili hieman pehmeämmäksi, mausteisen lempäksi tahnaksi.
  4. 4Sekoita jauheliha takaisin kasvisten joukkoon, lisää kevätsipulirenkaat ja noin puolet basilikasta.
  5. 5Lisää lopuksi soija- ja kalakastike sekä loput basilikat, mausta sokerilla ja mustapippurilla. Pyöräytä sekaisin ja kuumenna, lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua.
  6. 6Tarjoile paistetun kananmunan (jätä keltuainen valuvaksi jotta se sekoittuu riisin kanssa ihanaksi kastikkeeksi) ja keitetyn riisin kera!
  7. 7Voit katsoa reseptivideon YouTube-kanavaltamme täältä.

Kokeile myös näitä:

Rukiinen jauhelihapiirakka

Sa­vu­po­ro­pas­ta

Folioperunat grillissä

Naudan ul­ko­fi­le­pih­vit

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.