Tämä raikas ja täyteläinen aamiaisburrito-resepti kokoaa yhteen kotimaisen naudan jauhelihan, pehmeän munakokkelin ja värikkäät kasvikset mehevän tortillan sisään. Mausteina juustokumina, savupaprika ja oregano tuovat lämpöä ja syvyyttä, kun taas sipuli, paprika ja tomaatti raikastavat koostumuksen. Lopuksi täyteläistä juustoraastetta ja rapeaksi paistettu burrito tekevät ateriasta sekä kätevän että herkullisen.
Tämä burrito-resepti nostaa arkisen aamiaisen tai brunssin uudelle tasolle – täyttävä, monipuolinen ja helposti muokattavissa oman maun mukaan.
1Silppua sipuli, suikaloi paprika ja kuutioi tomaatit. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla öljyssä ja mausta juustokuminalla, oreganolla, savupaprikalla, suolalla ja pippurilla. Voit myös lisätä tilkan vettä, jos haluat jauhelihatäytteestä mehukkaampaa.
2Valmista kananmunista munakokkeli ja mausta myös se suolalla. Aseta sivuun odottamaan.
3Laita tortillalevyjen päälle jauhelihaa, suikaloitua paprikaa, tomaattia, juustoraastetta sekä munakokkelia. Taita ensin tortillalevyt kahdelta sivulta päiksi ja sen jälkeen pyöräytä kaksi muuta sivua kiinni siten, että sinulla on umpinainen burrito. Tee näin niin monelle tortillalevylle kuin täytettä riittää.
4Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää tilkka öljyä. Aseta burritot saumapuoli alaspäin pannulle ja ruskista burritot ensin toiselta puolelta. Kun pinta on ruskea, burrito on paistunut kiinni, eikä enää aukea. Käännä ja ruskista myös toiselta puolelta.
5Kääri lopuksi burritot leivinpaperiin ja folioon, jotta ne pysyvät koossa vaikka ottaisit ne mukaan töihin. Poista folio ennen kuin lämmität burritot mikrossa, mutta jätä leivinpaperi niiden ympärille.