Naudan ulkofile on erinomainen valinta pihville silloin, kun paistat pihveistä paksuja ja siivutat ne paistamisen jälkeen. Näin saat miltei valmiita suupaloja ja erittäin näyttävän esillepanon. Lisäksi kokonainen ulkofilepihvi voi olla joillekin liian suuri, joten parhaillaan ruokit yhdellä pihvillä kaksi henkilöä kerrallaan!
1Poista Rönkä Naudan ulkofile pakkauksesta ja kuivaa ulkofileen pinta huolellisesti. Leikkaa poikkisyyhyn 3-4 pihviksi ja siirrä loput jääkaappiin mikäli et aio paistaa kuin yhden pihvin.
2Murskaa mustapippurit merisuolan kanssa morttelissa karkeaksi rouheeksi. Karkea merisuola edesauttaa pippurien murskaamista ja samalla saat valmiin maustesekoituksen tähän herrain herkkuun.
3Taputtele pippuriseosta pihvin pintaan molemmin puolin huolella. Nyt tehdään pippuripihvi, joten ei kitsastella!
4Kuumenna pannu korkealle keskilämmölle ja lisää öljyä sekä reippaasti voita. Nosta pihvi pannulle ja ruskista 2 minuuttia per puoli. Kun käännät pihvin, kallista pannua niin että voisula valuu toiseen reunaan ja lusikoi voita pihvin pinnalle. Kun molemmat puolet on ruskistettu, nosta pihvi folion sisään lepäämään.
5Kaada seuraavaksi pannulle kerma ja sekoita vispilällä pohjaa myöten niin että saat kaikki maut varmasti talteen. Mausta vielä suolalla, valkopippurilla ja tarvittaessa mustapippurilla ja keitä kokoon muutaman minuutin ajan.
6Siivuta pihvi ohuiksi siivuiksi ja asettele lautaselle kauniiksi riviksi. Lusikoi päälle herkullista kerma-pippurikastiketta ja nauti asiaankuuluvien lisukkeiden kera!